Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

288942
سفر احمد الشرع به امارات و ترکیه؛ نشانه‌ای از بازگشت تدریجی سوریه به معادلات منطقه‌ای
61274688_605
نگرانی سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان از ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده در رسانه‌ها
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید

عدم حضور اکثریت در انتخابات ایران و پیامدهای آن

بر اساس آمارهای ارایه شده، تعداد واجدان شرایط رای دهی  ۶۱ میلیون تخمین زده شده بود که بعد از برگزاری انتخابات حدود چهل در صد یا حدود ۲۴ میلیون نفر رای خود را استعمال کردند .با این حال دیده می شود که سطح  میزان اشتراک مردم در این انتخابات کم‌تر از پنجاه درصد بوده است.

عدم شرکت اکثریت مردم در انتخابات می‌تواند به دلایل مختلفی باشد از جمله ناامیدی از سیاستمداران و تصمیم‌گیران، احساس بی‌اثری به دلیل وجود توانمندی محدود در تغییر وضعیت فعلی، یا حتا فقدان اعتماد به فرآیند انتخاباتی، با توجه به مسایل مشارکت کم رنگ و رو به کاهش مردم در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که نظام کنونی در حال حاضر رای اکثریت قاطع را ندارد و وضعیت رو به فروپاشی‌ست.

ایران از سال‌های گذشته با تحریم‌های بین‌المللی شدیدی مواجه شده است، به ویژه پس از خروج آمریکا از برجام و اجرای تحریم‌های جدید. این تحریم‌ها باعث محدودیت‌های شدید در صادرات نفت، بخش بانکی، واردات لوازم و تجهیزات و هم‌چنین دسترسی به بازارهای بین‌المللی شده است.

 در این اواخر ،ارزش پول ایران در بازار به پاین ترین حد ممکن رسیده و قیمت کالاها و مواد اولیه با افزایش چشمگیری روبرو بوده که مردم از سیاست های اقتصادی این کشور شکایت دارند، با این حال این عوامل دیگری مانند اعدام شهروندان ،سرکوب، زندانی و خفه کردن صدای مردم می‌تواند از علل‌های عدم اشتراک مردم در این انتخابات برشمرده شود .

سیاست های سختگیرانه با مردم. سرکوب منتقدان توسط دولت،بحث حجاب اجباری بالای زنان و تورم شدید اقتصادی در آن کشور از عوامل مهم و برجسته‌ی حضور کمرنگ مردم در انتخابات ریاست جمهوری  گفته می‌شود.

با این حال شهروندان و منتقدین نظام به آمارهای ارایه شده توسط ارگان‌های انتخاباتی به دیده شک و تردید نگاه می کنند و حدس می‌زنند که میزان مشارکت مردم به مراتب کم‌تر از آماری است که توسط مسولان ارایه شده است .

پس از مرگ ابراهیم رئیسی و  برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، تحلیلگران سیاسی بر این اعتقاد بودند که جمهوری اسلامی بار دیگر در پی برگزاری انتخاباتی با حضور حداکثری مشارکت مردم برای نشان دادن مشروعیت نظام خود در داخل و خارج ایران، پس از دوران اعتراضات عمومی به  مرگ مهسا امینی است اما ظاهراً این معادله معکوس از آب درآمد و مردم با سطح پاین مشارکت در این انتخابات عدم رضایت خود از جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشتند .

جواد رسولی

مطالب بیشتر

mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
جولانی
احمد شرع رئیس‌جمهور موقت سوریه و همسرش در کنفرانس دیپلماسی آنتالیا حضور یافتند
Scroll to Top