Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

WhatsApp Image 2024-04-11 at 12.25
آلمان نخستین دسته از نیروهای رزمی خود را به لیتوانی اعزام کرد
1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.21
طالبان چگونه نیروهای متخصص حکومت پیشین را حذف می‌کند؟

سازمان ملل: نشست دوحه برای به رسمیت شناختن طالبان نیست

معاون سرمنشی سازمان ملل اعلام کرد که در نشست سوم دوحه بحثی درباره به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک دولت نخواهد شد. رزماری دیکارلو، تأکید کرد که این نشست به هدف به رسمیت شناختن طالبان برگزار نمی‌شود و چنین نتیجه‌ای نخواهد داشت. دیکارلو که میزبان این نشست است، افزود: «این نشست درباره طالبان نیست، بلکه درباره افغانستان و مردم آن است.»

وی در پاسخ به انتقادات مبنی بر عدم دعوت از نمایندگان زنان و جامعه مدنی افغانستان گفت: «می‌خواهم تأکید کنم که نشست دوحه یک فرآیند است. از ما انتقادهای زیادی شده که چرا زنان افغان و جامعه مدنی در گفتگوها حضور ندارند؟ باید بگویم که این یک گفتگوی بین‌الافغانی نیست. امیدوارم روزی به آنجا برسیم، اما در حال حاضر در مرحله‌ای نیستیم که گفتگوهای بین‌الافغانی برگزار شود.»

طالبان دعوت نشدن نمایندگان جامعه مدنی و زنان را به‌عنوان یکی از شرایط حضور خود در نشست دوحه عنوان کرده بودند که از سوی سازمان ملل پذیرفته شد. خانم دیکارلو در این دیدار با خبرنگاران گفت که طالبان خواهان دیدار با آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل بودند، اما به دلیل اینکه ریاست نشست را خودش بر عهده دارد، امکان دیدار هیأت طالبان با آقای گوترش در دوحه میسر نیست.

دیکارلو تأکید کرد که هدف نشست دوحه متعهد کردن طالبان به قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل است. او ابراز امیدواری کرد که سازمان ملل به صورت گام به گام به این هدف دست یابد.

علاوه بر این، از نظر شهروندان افغانستان و اگاهان سیاسی چالش‌های حقوق بشری در کشور باید مورد توجه قرار گیرد. به‌ویژه وضعیت حقوق زنان و کودکان و نقض حقوق بشر توسط طالبان از موضوعات مهمی است.

واکنش کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی به نشست دوحه و موضع آن‌ها درباره به رسمیت شناختن طالبان نیز از بخش‌های دیگری است که باید به آن پرداخته شود. بحران‌های اقتصادی، کمبود مواد غذایی و نیازهای انسانی مردم افغانستان که به دلیل تحریم‌ها و عدم به رسمیت شناختن طالبان تشدید شده، باید در نظر گرفته شود.

همچنین، نقش و تأثیر کشورهای همسایه افغانستان و قدرت‌های منطقه‌ای در این نشست و وضعیت افغانستان نیز باید بررسی شود. سابقه مذاکرات قبلی با طالبان و نتایج آن‌ها و همچنین چشم‌انداز آینده این مذاکرات نیز موضوعات مهمی هستند. در نهایت، فعالیت‌ها و تلاش‌های سازمان‌های غیردولتی برای کمک به مردم افغانستان و چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه هستند، باید مد نظر قرار گیرد تا تصویری جامع‌تر از وضعیت موجود ارائه شود.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

بامیان
طالبان نشر تصویر زنده‌جان را در بامیان نیز ممنوع کردند
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.21
یک زن افغان‌تبار به سِمت کلیدی در وزارت خارجه آمریکا منصوب شد
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.21
طالبان چگونه نیروهای متخصص حکومت پیشین را حذف می‌کند؟
Scroll to Top