
انتخابات ریاست جمهوری امریکا یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی جهان در سال آینده خواهد بود. این انتخابات نه تنها بر سرنوشت ایالات متحده، بلکه بر آینده جهان نیز تأثیرگذار خواهد بود.
طبق قانون اساسی ایالات متحده، انتخابات ریاست جمهوری این کشور باید هر چهار سال یک بار برگزار شود.
بر این اساس، انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ در روز سهشنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد. در این انتخابات، حزب دموکرات، با جمهوریخواه، رقابت خواهد کرد.
با این حال دیده شود چی کسی ریس جمهور امریکا خواهد شد و سیاست خارجی این در کشور را چگونه تنظیم خواهد کرد تا اینجا که دیده می شود دونلد ترامپ رییس جمهور پیشین و نامزد انتخابات این دور ریاست جمهوری و کاندیدای جمهوری خواهان در نظر سنجی ها پیشتاز است.
آقای ترامپ از جمله کسانی است که با خروج آشفته نیروهای امریکایی از افغانستان مخالف بود که بارها اظهاز کرده بود که بایدن با خروج پر حرج و مرج اش از افغانستان دشمنان امریکا را جسور تر کرده و خاطر نشان کرده بود اگر من رییس جمهور بودم بهگونه دیگر از افغانستان خارج میشدم . همچنین آقای ترمپ در یکی از اظهارات خویش گفته بود که اگر رییس جمهور شوم پایگاه نظامی بگرام را در یک معامله با طالبان دوباره میگیرم.
در بازار گرم رقابت های انتخاباتی دو حزب قدرتمند (جمهوری خواهان و دموکراتها ) جمهوری خواهان خروج نیروی امریکایی از افغانستان را بهعنوان یک عمل ضد منافع امریکا قلمداد می کنند و بایدن را برای دستور خروج متهم می کنند.
جمهوری خواهان می گویند بایدن با دستور خروج آشفته از افغانستان پایگاهی نظامی امریکا که یک ساعت با بزرگترین پایگاه هسته یی چین فاصله دارد به طالبان سپرد و اکنون آنها متحد پکن شدند .
با این حال و با توجه با صحبتهای اعضای برجسته جمهوری خواهان دیده شود بعد از پیروزی در انتخابات شرنوشت افغانستان به کجا کشیده خواهد شد ،آیا طالبان را برای پاسخگو کردن تحت فشار خواهند آورد .
با توجه به رقابتهای تنگاه تنگ این دو حزب در امریکا و پیشتازی ترامپ در این انتخابات ممکن است امریکا سیاست خارجی خود در قبال افغانستان را تجدید نظر کند و بهگونهی بالای طالبان فشار وارد کنند که به خواست آنها تمکین کنند.
با این حال اگر ترامپ ربیس جمهور امریکا شود و سیاست خارجی امریکا را بازنگری کند سرنوشت خیلی از کشورها دگرگون خواهد شد از حمله جنگ روسیه و اوکراین ،جنک اسراییل و حماس و همچنین مسئله افغانستان اگر چه در این اواخر و با شدت گرفتن جنگ میان روسیه و اوکراین قضیه افغانستان به باد فراموشی سپرده شده است اما موقعیت استراتیژیک افغانستان و علاقه مندی کشورهای چین و روسیه به عنوان رقبای امریکا ممکن است یکبار دیگر دولت جدید امریکا توجه خود را به افغانستان معطوف خواهد کرد .
از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران که از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان روابط خوبی با طالبان در پیش گرفته است و همچنین با سیاستهای چین و روسیه همسو در حرکت است به مزاج ترامپ خوش نخواهد خورد بلاخره ترامپ در سیاست خارجی خود در قبال افغانستان بازنگری خواهد کرد .
بنابرین دیده شود در این کشمکشهای قدرتهای دنیا سرنوشت افغانستان چه خواهد شد آیا حکومت جدید امریکا سیاست جدی در قبال افغانستان خواهد گرفت آیا افغانستان یکبار دیگر میدان رقابت های کشورهای بزرگ جهان مانند چین ،روسیه و امریکا خواهد شد ،بازی گران منطقه در این ماجرا طرف کدام قدرت تمایل نشان خواهند داد این سوالاتی هستند که گذر زمان پاسخ خواهد داد.