Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

_110086683_gettyimages-1097013052
خودکشی یک دختر پناه‌جوی افغان در پاکستان
جنرال-رازق-1024x768
بررسی طرح جنجالی سوئیس مبنی بر اخراج مهاجران پشتون‌تبار افغانستانی
IMG_7565
«حذف زنان در نشست سوم دوحه، یک اقدام ناعادلانه است»

افزایش حضور شرکت‌های خارجی در صنعت نفت افغانستان

وزارت معادن و پطرولیم طالبان اخیراً اعلام کرد که با توجه به ظرفیت بالای افغانستان در بخش نفت، شماری از شرکت‌های ترکیه‌ای، ایرانی، روسی و ازبکستانی علاقه‌مندی خود را برای ساخت تاسیسات و پالایشگاه‌های نفتی در کشور اعلام کرده‌اند.

این وزارتخانه چندی قبل اعلام کرده بود که با حفاری و فعال‌سازی شش حلقه چاه جدید در حوزه نفتی آمو دریا، مجموع چاه‌های فعال به ۲۴ حلقه و میزان استخراج نفت به ۱۳۵۰ تن در روز افزایش یافته است.

وزارت معادن و پطرولیم زیر اداره طالبان همچنین برنامه دارد تا پایان سال ۲۰۲۴، ۱۲ حلقه چاه در قشقری، ۸ حلقه چاه در زمرد سای، یک حلقه چاه در بازار کمی و ۲ حلقه چاه در بلاک‌های آق دریا حفاری کند. این اقدام تعداد مجموعی چاه‌های فعال حوزه نفتی آمو دریا را به ۴۷ حلقه و استخراج روزانه نفت را به سه هزار تن خواهد رساند.

حوزه نفتی آمو دریا که در ولایت‌های سرپل، جوزجان و فاریاب در شمال افغانستان واقع شده است، شامل ۱۵ حلقه چاه در بلاک‌های قشقری، ۶ حلقه چاه در بلاک‌های انگوت و ۳ حلقه چاه در بلاک‌های آق دریا می‌شود که روزانه ۱۳۵۰ تن نفت از این چاه‌ها استخراج و توسط بخش خصوصی در داخل کشور تصفیه می‌گردد.

اگرچه رقم‌های کنونی استخراج نفت افغانستان نسبت به بازارهای نفتی جهان چندان قابل توجه نیست، اما روند افزایشی استخراج نفت در افغانستان که با مشکلات اقتصادی متعددی مواجه است، می‌تواند نویدبخش خبرهای خوب برای مردم و اقتصاد این کشور در سال‌های آینده باشد.

وزارت معادن و نفت طالبان همچنین اعلام کرد که قرارداد واگذاری استخراج و پالایش نفت حوزه قشقری در ولایت سرپل به شرکت ملی نفت چین واگذار شده است.

حوزه نفتی آمو دریا در شمال افغانستان از بخش‌های نفت‌خیز کشور است که در ولایت‌های سرپل و فاریاب قرار دارد.

مطالب بیشتر

157033951
تأکید روسیه و چین بر همکاری مشترک برای ایجاد افغانستانی صلح‌آمیز و بی‌طرف
images (1)
تعلیق پروازها از ۲۴ میدان هوایی هند همزمان با افزایش تنش‌ها با پاکستان
19C4B12C-E751-4EDF-A02B-A68D8ED53D52_mw800_s
تعطیلی مکاتب در پاکستان و هند
Scroll to Top