Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

استاد-مزاری
نگاهی به زندگی و کارنامه‌های عبدالعلی مزاری
5fd73168-a25d-441a-ba3a-dd903deeb681
کناره‌گیری سفیر و قنسول افغانستان در آلمان به درخواست برلین
48-41157
فراز و فرود جمهوری افغانستان؛ از امیدهای بیست‌ساله تا سقوط ناگهانی

افزایش ۵۵ درصدی رویدادهای امنیتی در افغانستان؛ تأکید مخالفان طالبان بر مبارزه مسلحانه

هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) گزارش دوره‌ای آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، برای شورای امنیت را منتشر کرده که نشان‌دهنده افزایش ناامنی‌ها و اختلافات میان مقام‌های طالبان است.
در این گزارش آمده است که رویدادهای امنیتی در افغانستان از اول فبروری الی ۱۳ ماه می، ۵۵ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. بیشتر این حملات توسط جبهه‌های آزادی و مقاومت ملی انجام شده‌اند.
طبق این گزارش، در این بازه زمانی، یوناما حداقل ۲ هزار و ۵۰۵ رویداد را ثبت کرده که بیشتر آن‌ها در مناطق مرکزی، شمال‌شرقی، جنوب شرقی و جنوبی رخ داده است. در این مدت، ۱۰۶ درگیری مسلحانه ثبت شده که نسبت به ۷۵ مورد در زمان مشابه سال ۲۰۲۳، افزایش نشان می‌دهد.
با این حال، گزارش تأکید دارد که مخالفان مسلح چالش قابل‌توجهی برای تسلط طالبان بر کنترول ارضی ایجاد نکرده‌اند. در متن گزارش آمده است: «دو گروه جبهه آزادی و جبهه مقاومت، در طول دوره گزارش، حملاتی را با تمرکز بر کابل و برخی از شهرهای دیگر انجام داده‌اند. جبهه آزادی افغانستان ۱۴ حمله در شهر کابل و جبهه مقاومت ملی ۲۹ حمله تأیید شده در کابل (۲۰)، تخار (۶)، بغلان (۲) و پروان (۱) انجام داده‌اند.»
همچنین، در گزارش به حملات پی‌درپی داعش بر مقام‌های طالبان و مردم عادی بین ۲۸ فبروری تا ۱۵ می اشاره شده است که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شده است.
در این گزارش همچنین به اختلافات میان مقام‌های طالبان بر سر مسائل حکومتی از جمله مبارزه با مواد مخدر و فعالیت کمیسیون تصفیه صفوف اشاره شده است.
گزارش می‌گوید: «با کاهش تعداد جلسات کابینه در این دوره، به نظر می‌رسد مرکز حکومت‌داری بیشتر به سمت قندهار تغییر کرده و هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، نفوذ بیشتری بر فرآیندهای حکومت‌داری در کابل اعمال می‌کند.»
درگیری با پاکستان، محدودیت فعالیت احزاب، وضعیت بد حقوق بشری و نیاز به کمک‌های بشردوستانه و روابط طالبان با کشورهای همسایه و منطقه از دیگر موضوعات مطرح شده در این گزارش هستند.
در گزارش اشاره شده است که گروه‌های مخالف طالبان، از جمله شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، پیام‌های خود را بر مخالفت مسلحانه با طالبان متمرکز کرده‌اند.
بین ۱ فبروری تا ۱۳ می سال جاری میلادی، ۳۱ رویداد ایمنی و امنیتی علیه کارمندان سازمان ملل ثبت شده که شامل ۱۳ مورد سرقت، ۷ مورد آزار و اذیت، ۲ مورد بازداشت، ۱ مورد استفاده از بمب دست‌ساز و ۸ حادثه دیگر در ساختمان‌ها، دفاتر و اموال سازمان ملل می‌شود. یوناما همچنین به ورود بدون اجازه و اجباری نیروهای استخبارات طالبان به دفتر این نهاد در کابل در تاریخ ۴ مارچ اشاره کرده است.
این گزارش در حالی منتشر می‌شود که هفته گذشته، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، گزارش تازه‌ای از وضعیت وخیم حقوق بشر در افغانستان تحت حاکمیت طالبان منتشر کرد.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

d512e4f7-dc5a-45fe-a42f-c03c64f79014
طالبان دستور به بسته شدن دفاتر حزب اسلامی و بازداشت کارمندان آن داد
mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
Scroll to Top